Scheve piercing

Een piercing hoort haaks, dus loodrecht, op het weefsel gezet te worden. Dit zorgt voor de makkelijkste genezing en zo min mogelijk complicaties.

Soms lijkt het of een piercing scheef geplaatst zit maar gaat deze in werkelijkheid juist perfect met de ronding van het weefsel mee. Heb je meerdere piercings naast elkaar dan komt het voor dat deze niet parallel van elkaar lopen. Het is soms lastig om zelf goed in te schatten of een piercing onder de juiste hoek geplaatst is en ook via foto’s is dat soms lastig te zien.

Neem contact op met je piercer als je denkt dat de piercing scheef is of neem contact op met een andere piercer voor een second opinion.

Vaak is het nodig om even langs de piercingstudio te gaan zodat de piercer het goed kan beoordelen.

Tijdens de genezing kan er wat zwelling optreden die een piercing soms scheef duwt. Het kan dan een vertekend beeld geven want wanneer de zwelling weer weg trekt, trekt het sieraad soms weer naar de plek die gepiercet is. Controleer dus direct na het piercen of deze naar wens zit of vraag zo snel mogelijk een second opinion. Is er al zwelling opgetreden? Dan is het moeilijk om in te schatten en moet je vaak wachten tot deze weer helemaal is weggetrokken voordat je zeker kan zijn of de piercing recht zit.

Is de piercing scheef gepiercet dan trekt dat niet later nog recht. 

Een reden dat een piercing tijdens de genezing scheef kan groeien is wanneer je er op slaapt. Zeker wanneer je het lange staafje waarmee je gepiercet bent er nog in hebt zitten is dit risico groot. Via je hoofd en het kussen wordt er druk op de piercing gezet, het lange staafje geeft een hefboomeffect en de piercing groeit scheef. Slaap er niet op (zie “wat gebeurt er als ik op mijn genezende piercing slaap” verderop in de FAQ voor tips om dit te voorkomen) en laat het sieraad tijdig downsizen om het scheefgroeien te voorkomen.

Is een piercing scheef gegroeid, dan is daar helaas niets meer aan te doen en zal de piercing verwijderd moeten worden.