Twee keer dezelfde plek piercen

Wanneer je een sieraad kwijtraakt of eruit haalt is het mogelijk dat een piercing dichtgroeit. Heel vervelend, zeker wanneer je tevreden was met de plek waar deze zat. Het is vaak mogelijk om op dezelfde plek opnieuw te piercen maar het weefsel moet dan wel voldoende genezen zijn.

Om op dezelfde plek opnieuw te piercen is het verstandig in ieder geval 3 maanden te wachten vanaf het moment dat het sieraad er uit is gehaald.

Het wondje zelf is vaak al veel eerder rustig en ook het korstje (dat zich bij elk wondje vormt en ook in dit geval over het oude piercing gaatje heen) is er ook al veel eerder af. De tijd is echter nodig om het onderliggende weefsel te laten herstellen, je merkt daar weinig van maar dat weefsel heeft veel langer nodig. 

Na 3 maanden is het verstandig om het alsnog eerst door je piercer te laten controleren.

Hoe lang er precies nodig is, is afhankelijk van een heleboel factoren zoals: hygiëne, hoe oud de piercing is, hoe snel genees jij, krijgt het tijdens de genezing voldoende rust, etc. Drie maanden is vaak voldoende maar soms is er meer tijd nodig en ook in dit geval is haastige spoed zelden goed.

Te snel opnieuw piercen kan voor allerlei vervelende complicaties zorgen. De wond zal vaak veel minder goed genezen. Vertel je piercer hoe lang het al aan het genezen is en laat deze de plek van de piercing beoordelen. Wanneer je piercer jou adviseert om te wachten dan is het verstandig om dat advies op te volgen.

Een professionele piercer heeft jouw gezondheid voorop staan.

Wil je niet precies op de oude plek opnieuw gepiercet worden maar wel binnen een radius van ongeveer 5mm om het oude gat heen, dan is het nog steeds verstandig om het eerst de volle 3 maanden te laten rusten en het daarna door een piercer te laten beoordelen.

Ook hier kan te snel piercen nare complicaties geven. Verder van de oude plek piercen is vaak wel eerder mogelijk. Bespreek dergelijke wensen met je piercer, zij kunnen je vertellen wat er mogelijk is.