Titanium

Titanium is een van de best betrouwbare materialen voor piercing sieraden. Het is sterk, zal niet roesten, het is nikkelvrij, hypoallergeen en licht in gewicht. Titanium kan bovendien geanodiseerd worden waarmee jouw sieraad in allerlei mooie kleuren gemaakt kan worden. Er zijn een veel verschillende samenstellingen titanium. Degene die geschikt zijn om in je lichaam te dragen zijn gemaakt en getest volgens medische richtlijnen (chirurgische implantaten worden ook van dit materiaal gemaakt) en hebben een ASTM of ISO norm. De meest gebruikte soorten titanium voor medische (en dus ook voor piercing) doeleinden zijn:

  • ASTM F-136
  • ASTM F-1295
  • ASTM F-67

Jouw piercer controleert bij de sieraden leverancier of deze kan bewijzen of het om implantwaardig titanium gaat door zogenaamde “mill certificates” op te vragen.

Ook de APP Benelux controleert of een leverancier deze claims kan bewijzen met correcte certificaten en deelt deze informatie met onder anderen de leden van de APP Benelux. Zo kan je zeker weten dat jouw sieraden gemaakt zijn van materialen die echt veilig en geschikt zijn.